Styrelse & kontakt

Ordförande
Monica Sporre, 0708-32 39 10, monica.sporre@ptj.se
– Min ridkarriär är delad i två delar. En när jag som åttaåring red på ridskola och senare köpte ett halvblod, och en när jag som 50 plus, efter 30 år utan ridning, tog upp karriären på islandshäst. Det är bland det bästa jag har gjort! Nu har jag Lif från Lysegården som älskad och uppskattad följeslagare. Jag har i hela mitt liv haft hundar, kombinationen häst och hund är oslagbar! Jag är sedan 70-talet föreningsmänniska och tycker om att engagera mig i den formen av aktiviteter kring mina intressen.  Jag bor i Stora Höga med min man och har två utflugna barn och ett barnbarn.

Kassör
Karin Jadesjö, 0760-25 93 50, karin.jadesjo@hotmail.com 
Presentation kommer.

Sekreterare
Pernilla Johansson, 0761-88 82 75, pernillajohansson1992@gmail.com
– Min ridkarriär startade redan som femåring när min kompis inte ville börja ensam ville på ridskola. Några år senare gick jag efter en olycka över till islandshäst. Min första egna häst, Mósa från Elgaey köpte jag 2010 och några år senare köpte jag även hennes bästa vän Vitringur från Ubbared. Nu bor vi tre tillsammans med hunden Teddy på en liten gård i Lerum. Jag kom först i kontakt med Vakur när jag började jobba på Stall Lysegården 2014 och har varit en aktiv medlem sedan dess.

Ledamot
Susanne Persson, 0725-78 33 60, sus.si547@gmail.com
– Jag har ridit sen jag var åtta år, började på ridskola och har även varit medryttare till olika ponnys och hästar. Konverterade från storhästvärlden för några år sedan och började rida islandshäst istället. Mitt egna troll köpte jag sommaren -21 Solstjárni från Skogsstjärnan. Jag bor i Tjuvkil med min man Rickard och våran rumänska lilla byggsats Lovis (hund). Har två söner som flyttat hemifrån så kan lägga all min fritid på mig själv. Det blir mycket ridning men hinner med en del golf och annat också. Jag jobbar som applikationsspecialist på Västra Götalandsregionen.

Ledamot
Kristin Sandberg, 0708-25 82 85, kristin_sandberg@hotmail.com
– Min ”rid-karriär” började ungefär vid 12 års ålder, genom ridskola på stora hästar i Alingsås. Under min studietid blev det ett längre uppehåll med därefter blev det återigen ridskola, först i Partille, och sen i Göteborg där det blev extra fokus på dressyr. Sen blev det återigen ett uppehåll när barnen var små. Efter flera ridresor på islandshästar, bland annat i Danmark och på Island så blev det äntligen fokus på den fantastiska islandshästen, återigen via ridskola. Mycket att lära ”nytt” och nu är jag fast. Aldrig ägt en häst, men verkligen min största och bästa hobby som ger så mycket energi!

Ledamot
Linnéa Backersgård, 070-8180316, linnea@backersgard.se
– Ridit islandshäst sedan 8-års åldern och är sedan ett år tillbaka hästägare till mitt eget sto Harpa från Knutshyttan. Stallet och att umgås med Harpa är som terapi för mig och där jag samlar ny energi. Som hästgalen kändes det inte mer än rätt att gå med i Vakurs styrelse och fortsätta leva ut mitt intresse.

 

Valberedning
Lena Jónsson Engström (sammankallande)
0705-75 73 92

Gunilla Holm

Vet du ej vem du ska mejla?
Vår samlingsepost är ishastvakur@gmail.com 

Postadress till Vakur:
Islandshästföreningen Vakur
c/o Monica Sporre
Bergåsvägen 10
444 61 Stora Höga

Mail:
ishastvakur@gmail.com

Bankgiro:
450-9717